torsdag 28. juni 2012

Inspirasjon

Det klør i fingrene for å komme i gang med siste innspurt, og i helgen braker det løs med det siste (håper vi). Vi må bare få forrige eier helt ut, så er vi i gang med gulvet, siste strøk maling på et av takene og diverse små pirk. Sitter derfor her i dag og leter frem fargeinspirasjon til interiøret. Vi har nokså klare tanker i hodet, men legger ut litt her så dere kan se hvordan vi tenker oss.

Lokalene er delt inn i et hovedrom, kontor, kjøkken og WC.

Hovedrommet som vil bli lager for nettbutikken og utsalg har fått hvite vegger. Her blir det hyller langs de fleste veggene og som vi har skrevet tidligere vil en hyggeseksjon bestå av mange skuffer som vi maler i ulike grønntoner. Det aller meste av møbler er gjenbruk vi har fått av venner og bekjente samt finn.no gis bort torget. Miljø er viktig i alle lett og ved å skape nytt liv i gammelt er vi med på å redusere søppelmengden.

Grønn er jo vår tråd, og det vil derfor være mye innslag av grønt hos oss. Et gammelt bord vil få nye ben ved at vi spray lakkerer de gamle bena grønne.



Kontoret har fått morgendis på veggene og møbler i matrix, men også her vil det komme grønt innslag i form av en inspirasjonstavle på veggen. Tavlen har vi fått fra forrige leietaker og vil få samme spraymaling som bordbeina til bordet ute i hovedrommet. Prøvde å finne noen bilder på tilsvarende oppslagstavle vi har tenkt å lage på nettet, men det så dårlig ut. Legger ut et bilde så fort vi er ferdige med den. Kanskje får vi den ferdig i helgen...



Kjøkkenet er lite og smalt helt innerst i lokalene uten dagslys, så her blir det nok til at vi lyser opp lunsjen med deilige duftlys fra Love is Grenn. I nettbutikken finner du praktiske Reiselys til 69,-  Ypperlig som reisefølge - ikke bare pga vekten og lokket, men også lavendel sin egenskap til å desinfisere, avvise mygg mv. Lysene er laget av 100 % økologisk plantevoks, håndlaget i Wiltshire, England. Dufter behagelig og er blitt meget populære rundt om i ulike gave og interiørbutikker rundt om i Norge.




onsdag 27. juni 2012

Det skal bli så godt!

Nå nærmer flyttingen seg med stormskritt og vi kan nesten ikke vente! Lokalene vi har i dag er blitt for små og esker står stablet til taket. Du finner ikke en cm som ikke er utnyttet...

...men gode på logistikk og lager er vi blitt:0)

søndag 24. juni 2012

Gammel bukse blir til ny shorts



  Sommerbluse

Buksen er blitt for kort, men passer fortsatt i midjen. Likevel er det ikke så mye å arve da det er blitt hull på knærne...

... men med saks og symaskin forvandlet vi den fort til en shorts, akkurat slik Maren på 10 år har. Stort for ei på 8 år. Penger og miljø spart:0) Blusen er fra Englebarn.no sin nettbutikk og er nå på tilbud til kr 249,-

Fremgangsmåte:
Finn frem en god saks (helst en som kun brukes til stoff). Klipp buksen rett over i ønsket lengde. Jeg la buksen dobbelt og klippet begge buksebena samtidig, og på den måten fikk de enkelt lik lengde. En enkel brett opp, med bretten ut. Sydde rundt med rettsting øverst langs bretten for å få frem frynsete og tidsriktig look.

Tidsbruk: 10 min.

onsdag 20. juni 2012

Vi har begynt på detaljene

Det er fortsatt en del som skal på plass, men innflytningsdatoen nærmer og vi har så smått begynt på detaljene. I dag har vi fått malt en masse skuffer til en hyllekreasjon som ble "tegnet" en kveld vi satt og diskuterte innredningen. Skuffene er samlet fra Finn.no torget "Gis bort" og vi har valgt maling med blankhet 80 i tre ulike grønntoner og to blåtoner. Vi tror det blir knall bra og gleder oss til å få det opp på veggen.  


Det grønne representerer natur, liv og vekst og er derfor valgt til miljøvernets farge.

mandag 11. juni 2012

Mellom all oppussingen har vi tid til annet også...

Oppussingen tar mye tid, men vi har også full fokus på salg og synlighet (vi er jo ikke jenter for ingen ting...). Så på lørdag hadde vi stand ved Bogstadvannet under Merrell Haglöfs Challange 2012. Et multisport/adventure løp der deltakerne skal gjennom en løype som består av lett orientering, løping, terrengsykling, padling, tauseksjoner og andre overraskelsesmomenter. Lagene består av 3 personer fordelt på lassene miks, herre og damer.

Været var nokså snilt mot oss, ikke noe regn og en sol som tittet frem i ny og ne. Vi hadde en strålende dag med god synlighet på sletta!


tirsdag 5. juni 2012

En gammel Jøtul ovn fra ca. 1890-1920

Denne rundovnen står i våre lokaler og kan ha vært med fra bygget ble bygget i 1932. Den står akkurat i romskillet mellom kontor- og butikk/lagerdelen. Og vi har forelsket oss helt i den.

Ved i seg selv er en miljøvennlig oppvarmingsmetode, ettersom den ikke øker CO2-konsentrasjonen i atmosfæren. Fyring med ved gir imidlertid utslipp av partikler i nærmiljøet. Feil fyring og bruk av gamle ovner gir mer utslipp enn nødvendig og kan ha en virkningsgrad helt ned mot 50 %. Likevel velger vi å beholde ovnen av kuriositet. Den er i god stand og vil nok komme å bli tatt i bruk på ekstra kalde vinterdager. Tenk dere en kald og fin vinterdag med alende snø, knitring i ovnen og en deilig stor kopp kaffe eller te.. Det må bli inspirasjon og produktivitet av det:0)

Historie: Dette er en såkalt rundovn eller magasin ovn, og var en svært populær flerbruksovn på 1900-tallet da den muliggjorde det å rundbrenne ved, kull og koks i opptil et halvt døgn uten etterfylling. De ga en svært god varme og store utgaver kunne benyttes i større forsamlingsrom. Løsninger med sylinderovner tilknyttet kobber tank, ga de første varmtvannsberedere i Norge.